Parc Nacional d’ Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Nacional d’Aigüestortes i llac de Sant Maurici és un espai natural protegit de l’Alt Pirineu de Lleida. És un dels dotze parcs de l’Estat Espanyol amb la categoria de Parc Nacional i l’únic que és a Catalunya. Va ser declarat parc nacional el 21 d’octubre del 1955. Està situat a la part central de la Serra Pirinenca entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussá. El nucli central del parc és als termes municipals de la Vall de Boí i Espot. La geografia del parc és d’alta muntanya perquè gran part del territori s’aixeca més amunt dels 1.000m amb cims que superen els 3.000m d’alçada.

Hi ha gran abundància de llacs d’origen glacial quaternari. Hi destaquen dues valls, a l’oest la vall del riu Sant Nicolau amb els característics prats i meandres d’on ve el nom d’Aigüestortes. I a l’est la vall del riu Escrita amb l’Estany de Sant Maurici. El parc té un gran valor biològic. Els grans desnivells que presenta fan que hi hagi diferents ecosistemes: prats, conreus i boscos caducifolis a les cotes més baixes, boscos perennes a les cotes mitjanes, i prats i rocalls d’alta muntanya a les cotes més altes. El fet que faci molts anys que està protegit així com la seva inaccessibilitat natural ha preservat la flora i la fauna en un estat força salvatge.

03
PNAiguesTortesYLagoDeSanMauricio

Situat al cor del Pirineu de Lleida, constitueix la representació més genuïna de l’alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull. El parc està sembrat d’avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys d’alta de muntanya, on troben refugi l’isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs.

01

Us oferim gaudir d’aquests meravellosos paisatges a peu, us facilitarem tota la informació necessària, podeu també disposar de guia o bé combinar algunes excursions amb jeeps 4 x 4.

0021
IR A RESERVAS

¿Estás interesado?

Contacta per saber-ne mes

Dirección

Casa Esteve, s/n

Localidad:

Espot

Teléfono:

+0034 97 362 41 08

Teléfono móvil:

+0034 616 67 49 97

Horario:

8 AM - 8 PM

    Nombre:

    Email:

    Mensaje: